Over het heden dat meteen verleden wordt

Javier Maráis in Knack van 12/6/2012 n.a.v. zijn nieuwe roman De verliefden :

Dat de tijd steeds sneller gaat, dat weten we al lang. Maar daar is de laatste tijd toch nog iets bij gekomen: het lijkt wel of alles wat zich in het heden bevindt metéén verleden wordt. Neem dit nieuwe boek: vorig jaar werd aangekondigd dat het in april van dat jaar zou gaan verschijnen — en het lijkt erop dat het alleen maar bestaan heeft zolang het er nog niet was. Zodra het dan écht verschenen was, leek het alweer voorbij te zijn, tot het verleden te behoren. ’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>